Mindfulness

Mindfulness

Få styr på tankerne med mindfulness og bliv bedre til at være sammen med andre mennesker. Man bliver meget mere åben og venlig. Hvis man er presset og angst hele tiden, så opbygger man en skal. Et visir over for andre og bliver mindre tolerant. Det er svært at være noget for andre, før man har gjort noget for sig selv," forklarer Camilla Victoria Marcinkowski.  (Årh.ons., 24. marts)

En ugentlig time, der er åben for både dem, der mediterer hver eneste dag, og dem der er nye i mindfulness. Ofte vil timen starte med en ankomstmeditation og derefter både meditative og fysiske øvelser, for eksempel yogastræk og bodyscan, hvor man mærker efter, hvordan kroppen har det. Der plejer at møde ca. 50 personer op hver gang.

Under Coronakrisen (fra 11. marts) gjorde Dansk Center for Mindfulness det at 'gå-til-mindfulness' til et online-tilbud. For nu var der måske mere end nogensinde brug for at få trænet sine tanker.

Man kunne besøge Dansk Center for Mindfulness' side på Facebook torsdage klokken 16-17, hvor der blev sendt live. Ind til påske var det centerleder Lone Fjordback, der stod for undervisningen.

"Mange af os er isoleret i egne hjem nu. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Angst, alarmberedskab og frygt er følelser, der hærger og får os til at handle irrationelt. Derfor er det godt at træne den anden del af hjernen, der kan berolige. Træne at være i det og handle klogt," siger Camilla Victoria Marcinkowski. (Årh.ons., 24. marts 2020)