Kultursalon

Kultursalon

Kultursalonen var en debatrække arrangeret af Kulturhus Århus og Teater Katapult i samarbejde med Move’n Act og FO-Århus.

Kultursalon er således et nyt initiativ, hvor emner som kulturforvaltning, målbare evalueringsmetoder, etik og strategisk markedsføring tages op til åben debat. Det er vigtigt at samle så mange forskellige kulturinstanser som muligt, for at skabe en bredere og mere interessant debat: Hvad vil Århus med sit kulturliv? Hvordan byen skal blive europæisk kulturhovedstad i 2017?

Debatten foregik ikke kun under foredragene, men også på facebook-gruppen ”Kultursalon”. I løbet af fire aftner åbnede forskellige oplægsholdere debatten tilsat kunstneriske indslag, der forholdt sig til temaerne.

 

Den 31. marts 2008, kl. 20.00:

Kulturkanon, hvorfor og hvordan? V/Henrik Marstal

 

Den 28. april 2008, kl. 20.00

Den danske kulturkamp og kulturpessimismen v/ Mads Storgaard Jensen

 

Den 26. maj 2008, kl. 20.00

Kultur, kunst, spiritualitet - kan det integreres i moderne kulturdebat? V/ Alex Riel.

 

Kulturen på regnskab?

Den 17. november 2008, kl. 19.30:

Antropolog, ph.d i ledelse og forsker Karen Lise Salomon diskuterede hvordan samtidens tendenser påvirker synet på kultur og organiseringen af kulturlivet. Med overskriften kulturen på regnskab blev der lagt op til en debat omkring hvad det betyder for kulturproduktionen at alt skal være entydigt og målbart og økonomisk bæredygtigt.

 

Læs mere på www.katapult.dk eller på facebook-gruppen: Kultursalon.