ProKK-udstilling

ProKK-kunstudstilling 6.-24. sept.

ProKK udstillede i et af ordenes højborge: Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé 11 = den tidl. Journalisthøjskole. De satte pen mod papiret, fik ordene til at flyde i de gamle sale og fik den gamle beton til at synge. Udstillerne valgte et enkelt ord fra den nordiske og germanske sprogstamme. Ordet var deres og udgangspunktet for dét værk de skabte til denne udstilling. De måtte tage det bogstaveligt, figurativt eller blot starte ved ordet og derefter vandre videre.

Årets tema var ord og kommunikation. Ord er flydende tegn, der konstant vokser og visner. De er byggestenene i vores kommunikation og forankrer os i menneskehedens historie. De ord vi bruger i dag, har lange rødder og mange søskende. De leksikale kognater er blodsbeslægtet igennem deres ultrakonserverede moder-ord. ProKKs dygtige kunstnere bearbejdede og visualiserede deres sprogs små, fantastiske elementer. Hvert eneste kunstværk tog udgangspunkt i ét nordisk ord og hver kunstner havde skrevet en artikel om deres ord, værket og deres sammenfletning. Der var mindst to kunstnere til stede i åbningstiden, så der var rig mulighed for at flytte ordene fra teksten og over i samtalen.

Ferniseringen var lørdag den 11. sept. kl. 14-17.00 v/kulturrådmand Rabih Azad-Ahmed. Her fik vin, kunst og kultur ordene til at flyde i godt selskab. I perioden 12-18. sept. poppede ProKKSHOP op i forlængelse af udstillingen, hvor det var muligt at købe værker med hjem.

 

14. sept. kl. 17-19.00: En kalejdoskopisk rejse i Ingemanns land.

I forbindelse med udstillingen ORD blev der afholdt et foredrag med fotograf og billedkunstner Carsten Ingemann. Han gav et indblik fra verdens brændpunkter. Carsten Ingemann er uddannet fotograf og er mangeårig udenrigsfotograf ved JyllandsPosten med speciale i at afdække krig og konflikter rundt om i verden. I 2008 ændrede han sit fokus og begyndte som billedkunstner, de seneste år repræsenteret af det Københavnske kunstgalleri in The Gallery.