Et halvfyldt rum

Et halvfyldt rum               

Kirkespilsforeningen Åben Himmel opførte et debatskabende teaterstykke: Et halvfyldt rum. En poetisk mosaik af ord og billeder om tro, fornuft og kærlighed. Teaterstykket omhandlede forholdet mellem tro og fornuft i samspillet mellem mennesker (f.eks. kærlighed og sorg), i det enkelte menneske (f.eks. tanker om tillid og mismod) og i forholdet til naturen (f.eks. tanker om evolution og skabelse). Centralt i forestillingen var den direkte og den indirekte refleksion over opstandelsens mulighed i det daglige liv. Det var erfaringen af og håbet om skabelse ud af intet, om liv efter sammenbruddet, nulpunktet og døden, der var forestillingens omdrejningspunkt – altså det kristne påskebudskab om opstandelse som livsfornyelse og forsoning. Stykket er skrevet af Hanne Davidsen, men det bygger på professor Gerd Theissens bog Det genfundne Paradis. Meditative tekster om troens fornuft, Alfa 2012.

Forestillingen blev opført i Mårslet kirke med premiere 9. november kl. 17.00. Stykket opførtes herefter 5 gange: 10., 11., 12., 13., 14. nov. kl. 20.00. Efter forestillingen den 11. og 13. nov. inviterede KulturCaféen 8320 sammen med Åben Himmel til en cafédiskussion i Mårslet sognehus, hvor Hanne Davidsen, der har skrevet dramaet, stillede sig til rådighed for en samtale.

Åben Himmel er en forening, der lever fra projekt til projekt. De har ingen indtjening, og må hver gang starte helt fra bunden – også økonomisk. Deres ambition er at forny kirkespillet og skabe debat om eksistentielle problemstillinger, og derfor ønskede de at skabe et produkt af høj kvalitet inden for de givne rammer.