City Halvmarathon

Aarhus City Halvmarathon

Den 11. juni var der atter dømt løbefest i Aarhus Midtby, da BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon for sjette gang blev skudt i gang. BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er et løb i verdensklasse med 12.000 deltagere. Man skal lede længe efter en halvmarathon rute, der passerer så mange seværdigheder. Undervejs passerede deltagerne flere af de kendte attraktioner i Aarhus såsom Den Gamle By, ARoS Kunstmuseum og Tivoli Friheden. Godt en uge før Aarhus’ største halvmarathon blev skudt i gang, kunne tilmeldingen lukkes med 12.000 løbere på deltagerlisten. Blandt de tilmeldte var alt fra nybegynderen, den erfarne motionist og til eliteløberen. 20% af deltagerne begav sig ud på deres første officielle halvmarathon og 449 deltagere havde deltaget alle 6 år.

 

12.000 individuelle historier

”Det fantastiske ved halvmarathondistancen er, at den er opnåelig for de fleste – samtidigt med at den kræver noget forberedelse. Det bevirker, at alle har deres egen ’halvmarathonhistorie’ forud for løbet. Nogle har trænet sig op sammen med en god ven, nogle vinder et væddemål indgået i en brandert og andre har trænet sig op efter et sygdomsforløb eller andet. En ting er helt sikkert – det er den fedeste oplevelse at se dem løbe over målstregen med hænderne i vejret og få medaljen om halsen”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, der er eventansvarlig hos Aarhus Motion.

Aarhus er en by, hvor pulsen altid banker og det kunne man mærke over alt i byen den dag. Omkring 60.000 tilskuere heppede med og masser af underholdning hjalp løberne gennem de 21,097 km.

 

Stjernestøv fra Børnehjæpsdagen

Lidt stjernestøv blev det også til i form af Aarhus' fitte borgmester Jacob Bundsgaard og Børnehjælpsdagens ambassadører, der talte hækkeløber og OL sølvmedalje-tager Sara Slott, komikeren Karsten Green, skuespiller Paw Henriksen, gymnast Henrik Wammen og Sofie Kruse fra Vild Med Dans. Ambassadørerne deltog sammen med udsatte unge som et stafethold.

 

Bestseller Aarhus City Halvmarathon var i år en del af det officielle program i forbindelse med Aarhus 2017 og derfor var der lidt ekstra 2017-tryllestøv indlagt i arrangementet.

 

Program:

8-9.00: Udlevering af startnumre i Musikhuset

8-15.00: Sportmaster EXPO i Musikhuset

9.15: Velkommen til Bestseller Aarhus City Halvmarathon

9.20: Overrækkelse af den indsamlede donation til Ree Park Safari

9.25: Overrækkelse af den indsamlede donation til Børnehjælpsdagen

9.30: Velkommen ved Bestseller

9.35: Velkommen ved borgmester Jacob Bundsgaard

9.40: Indgang til startgrupperne lukkes

9.40: Tour Caravanen sendes af sted

9.45: Fælles opvarmning starter

9.55: Nedtællingsvideo starter

10.00: Startskud

11.04: Første herre forventes i mål

11.18: Første dame forventes i mål

12.30: Præmieoverrækkelse

13.30: Sidste løber kommer i mål

Halvmarathon