Aarhus Festuge

AARHUS FESTUGE

Aarhussamtaler

Søn. 1. sept. kl. 11.00-12.15: Rebecca Matthews i samtale med Stéphanie Surruge.

‘2018’ var overskriften for samtalen mellem Rebecca Matthews og Stéphanie Surrugue. Rebecca Matthews er udpeget til at forberede Aarhus på at gennemføre det europæiske kulturår i 2017. Men hvad er efter Rebecca Matthews mening det gode, levende kulturliv, der fra 2018 skal udfolde sig i en ny virkelighed post 2017? Og hvordan kan vi bruge begivenheden til at nå der til? Samtalen foregik på engelsk.

Sted: Dome, Pakhus 27, Aarhus C.

 

Man. 2. sept. kl. 19-21.15: Økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager i samtale med Adrian Wooldridge.

Hvordan ser den nye, økonomiske virkelighed ud? Og er den nordiske model et levende svar på tiltale? Tidligere økonomiske vismand Nina Smith er moderator, og sammen med vismand Torben Andersen introducerede hun før samtalen den nordiske model. Samtalen mellem Margrethe Vestager og Adrian Wooldridge foregik på engelsk. 

 

Tirs. 3. sept. kl. 19.30-20.45: Kirsten Jacobsen + Erik Clausen: Friheden flyver.

Hvis dit liv var en film, gad du så selv se den, og havde du lyst til at vise den til dine børn og børnebørn? Der er ikke noget, der slutter. Alting forsætter.” Filmkunstneren, maleren og ordmagikeren Erik Clausen diskuterede livsgnist og lykkefølelse, humor og længsel, kunst og kærlighed med journalist Kirsten Jacobsen, som har skrevet bogen ’Clausen’. Der var tilgængelighed for kørestolsbrugere.

Sted: Folkestedet, Carl Blochs Gade 26, Aarhus C

 

Tirs. 4. sept. kl. 19.30-20.45: Morten Bruun og Peter Graulund i samtale med Flemming Povlsen.

Hvordan ser det gode liv ud i den nye virkelighed, der åbenbarer sig, når den professionelle fodboldspiller lægger støvlerne på hylden? Hvordan skaber man en levende hverdag, når man har lagt suset fra et liv med høj intensitet bag sig?

Sted: Folkestedet, Carl Blochs Gade 26, Aarhus C

 

Tirs. 5. sept. kl. 19.30-20.45: filosof, direktør og forfatter Morten Albæk i samtale med Stif Matthiesen.

Op igennem 1990’erne og 00’erne har vi skabt en kultur, der alene har opfordret mennesket til at definere sig selv ved sine ambitioner, drømme og fantasier. En kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egne evner ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere dem.” Så kontant er meldingen fra filosoffen og lederen Morten Albæk i bogen ’Det gennemsnitlige menneske’, der under stor mediebevågenhed udkom juni 2013. Journalist Stig Matthiesen har skrevet bogen sammen med Morten Albæk, som han mødte i en samtale om, hvordan man som leder og menneske agerer i en ny virkelighed.

 

Lysrute i bl.a. Frederiksgade i Festugen 31. aug.-8. sept. kl. 21.00-24.00:

Byparken, Frederiksgade fra Rådhuspladsen til Østergade, Hjørnebygningen ved Christiansgade/

Åboulevarden, Åen fra Grønnegade til Immervad, Atlas, Vester Allé 15 og Ceresparken, indgang via Thorvaldsensgade 27.

Da mørket faldt på, blændede Aarhus Festuge og ProShop Europe op for Lysruten, der var et nyt

initiativ i Festugen. Centrale steder i midtbyen oplyste lamper og lysinstallationer træer, bygninger, vand og gader og kastede nyt lys og skæve skygger over Aarhus. Lysruten bliver et tilbagevendende arrangement i Festugen, som hvert år vil vise nye sider af Aarhus by night.