Climate Planet

Climate Planet (Kulturhovedstad 2017)

Climate Planet var åben for offentligheden fra den 24. juni til den 6. august 2017. Man kunne købe billet til flere datoer og tidspunkter, så alle havde mulighed for at opleve denne unikke oplevelse! Der var forestillinger kl. 11.00, kl. 12.00, kl. 13.00, kl. 14.00, kl. 15.00, kl. 16.00, kl. 17.00, kl. 18.00, kl. 19.00, kl. 20.00, kl. 21.00.


En gigantisk jordklode indtog Aarhus som en meteor, der var landet fra himlen. Inde i den kunne man opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. Denne oplevelse skete i forbindelse med, at Aarhus var udnævnt Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og derfor inviteredes store som små med på en rejse i tiden og i rummet. I midten af den enorme globeformede konstruktion han endnu en globe, med en diameter på 4 meter, svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter viste denne globe Jorden i real time, som den så ud fra rummet. Og ikke nok med det - CLIMATE PLANET var lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og viste Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden, hvis vi fortsætter vores nuværende udvikling. Det var en flot og storslået oplevelse, men også en øjenåbner for den virkelighed vi står overfor, hvis ikke vi tager udviklingen alvorligt.


Climate Planet er udviklet i samarbejde med NASA. Den ydre Jordklode-konstruktion er 25 meter i diameter og 19,8 meter høj. Vejrgloben i midten er 4 meter i diameter og hænger midt i rummet, så publikum kan bevæge sig rundt om den og se alle sider. CLIMATE PLANET kunne opleves på den nye og flotte Havneplads mellem DOKK1 og Navitas. 
Climate Planet blev udviklet i et samarbejde mellem Koncept Aarhus, Aarhus City Forening, Global Citizen og Visual Climate Center samt FO-Aarhus.