F16 kunstudstilling

F16 Kunstudstilling

Tors. 7. april udstillede et hold elever (kaldet F16 Projektbureau) fra FGU deres kunstværker i Kulturhus Bunkeren ud fra det store emne, KOSMOS. Dette emne tog de til fri fortolkning, og viste det på flere forskellige måder. Det kunne både være universets kosmos eller det åndelige og inderlige kosmos. Der blev både lavet malerier, videokunst, collager, skulpturer og meget mere. Det var en lang proces for eleverne at nå frem til deres projekter - de brainstormede og udviklede på idéer i fællesskab og individuelt. De styrkede hinandens kreativitet i arbejdsrummet og fritiden, hvor de delte deres idéer og inspiration med hinanden. På skolen fik de fuld opbakning fra lærerne, som altid var til rådighed til sparring. Derfor delte de deres stolthed med dem!

F16 er et værksted, der har eksisteret længe. Det opstod, i sin tid, i Mejlgade som en flirt imellem Frontløberne og Kaospiloterne. Så F i F16 har de fået fra Frontløberne. F16 er jo et fly, og Kaospiloterne er jo piloter af en slags. Derfor hedder de F16. Nu holder de til på Oluf Palmes Allé 39, som en del af FGU. F16 har alle dage været arnested for en masse kreative projekter, håb og drømme.

Det aktuelle elevhold rummede 33 elever og endnu flere tanker. For nogle af dem, var kosmos, noget kloden er en del af. Som de var en del af, ind og ud. For andre handlede det om det indre liv og balance/ubalance. Denne del af det tematiske arbejde bevægede sig tit inden for køn, politik og sexualitet. De var meget reflekterende og ville meget gerne tale om deres valg og tanker. Det var nogle unge som man havde lyst til at bruge tid på med en hel verden af potentiale.