CounterPlay

CounterPlay - legefestival

En international legefestival 9.-10. april i Filmby Aarhus, der satte fokus på leg i undervisning, leg i kultur- og bylivet samt leg i arbejdslivet. Deltagerne fra en lang række sektorer samt foredragsholdere og workshop-holdere fra ind- og udland mødtes for at lege og for at blive klogere på, hvordan leg kan bringes mere i spil. Udpluk fra programmet:

Panel: Playful Education - for all ages at all stages. Rikke Toft Nørgaard/Janus Holst Aaen, Aarhus University.

Workshop: Get started making great games With GameMaker - Dania Games.

Talk: Making the Smart City Human. Hilary O’Sshaughnessy/Verity Macintosh, Playable City.

Talk: Why leaders schould Play more. Annemarie Steen.

Workshop: How do we make our cities more playful. CounterPlay/Playable City.

Keynote: Game Jams and Informal Learning Spaces: Playful Making for Everyone. Scott Nicholson.

 

Workshop: The Art of Leading through Play - leadership lessons from childhood games. Elaine Rumboll, The Creative Leadership Consultancy

Workshop: Using games to playfully support change in organisations. Sune Gudiksen, AAU/Relation Technologies.

200 deltagere fra ind- og udland deltog med stort engagement. De to personer som FO-Aarhus’ støtte gik til, Elaine Rumboll og Scott Nicholson, var helt centrale bidragydere på festivalen. Elaine holdt en utroligt intens og overbevisende keynote fredag morgen, hvor hun bl.a. fortalte om sit arbejde med leg i fængsler, og om hvordan legen kan hjælpe os med at bekæmpe "overseriousness". Om eftermiddagen stod hun for en workshop, hvor deltagerne bl.a. brugte legetøj til at illustrere væsentlige problemstillinger i deres arbejdsliv. Scott afholdt en workshop om torsdagen, som mange har udtrykt stor begejstring for, da de fik konkrete redskaber til at arbejde med "gamification". Endelig afholdt han jo den afsluttende keynote om fredagen, hvor vi bl.a. blev kastet ud i at udvikle nye lege på 20 min - et "legejam".