Kosmos-forestillinger

 

En udendørs forestilling instrueret af Maria Lexa.Teater, dans, komik, maskefigurer, store dukker og live musik! Vi gentog successen fra 2017, hvor KOSMOS spillede under Aarhus Festuge i Kvindemuseets Have. Det blev så stor en succes, at det blev en udvidet turné af KOSMOS i sommeren 2018. Kosmos gæstespil tilbød forestillinger for festivaler, kultur- og flygtningecentre, højskoler, efterskoler og andre uddannelsesinstitutioner. Teateroplevelsen bestod af et optog gennem byen eller festivalpladsen efterfulgt af en koreograferet forestilling. Efter forestillingen inviterede publikum til at blive på spillepladsen for at møde de medvirkende og deltage interaktivt sammen med dem. Forestillingen indeholdt maskespil og dukkespil, hvor skuespillere optrådte inden i store, 3 meter høje dukker. Teaterstykkets originale musik var komponeret og spillet af Maria Kruchov Midtiby. De medvirkende kom fra Aarhus’ dynamiske teater og musik miljø.

Kunstneren bag Kosmos, Maria Lexa, har studeret med mesterlæreren Etienne Decroux i Paris. Hun har i over 25 år arbejdet i Norden som skuespiller, instruktør, mesterlærer og direktør på en international kvindekunst festival i Aarhus. Siden 2001 har hun også været kunstnerisk leder på Sun & Moon Ensemble - en teatervirksomhed i San Francisco.

Forestillinger, som FO-Aarhus har støttet:

1.-2. sept. og 8.-9. sept.: Kvindemuseet, Aarhus Festuge - forestilling og optog

16. sept.: Ungdomskirken, Aarhus - forestilling

23. sept.: UngK, Nørre Alle 23K, Aarhus - forestiling.

KOSMOS var en fortryllende og poetisk forestilling uden ord, som benyttede teater, dans, komik, store dukker, maskespil og livemusik på højt niveau. KOSMOS, som var en hyldest til Moder Jord, blev instrueret af Maria Lexa, som har årtiers erfaring med teaterproduktioner i Danmark og internationalt. KOSMOS’ originale musik blev komponeret af Maria Kruchov Midtiby, som også fremførte musikken live på violin, trommer, harmonika og andre instrumenter samt vokalt.

Forestillingen appellerede til publikum i alle aldre og med enhver kulturel baggrund. Før forestillingerne gav Maria Lexa en introduktion til ideerne bag KOSMOS-projektet, og efter forestillingerne var der mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne og instruktøren.

KOSMOS samarbejder med FO-Aarhus og er støttet af DATS, Fora og Aarhus Kommune. 

Forestillingerne varede 30 minutter. Turnéperioden: August-september 2018. Auditions for nye medvirkende blev afholde i Aarhus i maj 2018.

Kosmos

d