Varmestue Strikkerne

VARMESTUESTRIKKERNE

Hvis du er interesseret i at vide mere om varmestuestrikkerne, kan du læse her og deltage i debatten: www.varmestuestrik.dk og http://rokken3.dk/forum/showthread.php?t=31879

 

Aarhus’ varmestuestrikkere har strikket 338,06 meter strømper siden jan. 2013. For at skabe debat om de hjemløses vilkår og behov, prøvede de at sammenhæfte alle de strikkede strømper og de fik lov til af Festugen at bruge en lille plads til opmålingen i Byparken. Det bevirkede, at de fik kapret rigtig mange nye strikkere. De delte over 50 brochurer ud, alle ville selv strikke, eller havde en nabo eller bedstemor … Og så var der selvfølgelig lige dem, der troede, det hele var en konkurrence: ”Hvor meget kan man vinde, hvis man kan gætte, hvor mange strømper, der er?”

FO-Aarhus har doneret et kæmpestort loftslokale lokale i FO-byen til opbevaring af garn og færdigstrik. I løbet af vinteren deler varmestuestrikkerne strømperne og alt det meget, meget andet strik ud til varmestuer og krisecentre (efter ansøgninger).

 

Aarhusdepotet har i 2013 pakket strik til følgende steder Reden Aarhus - Kontakthuset - Gadecafeen Aarhus - Gallo krisecenter - Aarhus krisecenter og Forsorgshjemmet Østervang - Det blå Sted. Læs mere på http://rokken3.dk/varmestueindex.html

 

Lidt historie: www.rokken.dk har altid haft et fælles projekt og da et medlem i 2006 så en herre i 5 graders frost med handsker på tæerne i sandaler gå på gaden, blev hovedprojektet hurtigt til, at vi begyndte at lave strik til de hjemløse og samle garn ind ved alle vi kendte. Varmestuestrikkerne var navnet vi gav os selv.
Vi har organiseret det således:
Strikkerne
Garncentraler fordelt over hele landet
Tovstøtter til tovholderne
4 tovholdere og depotbestyrere med hver deres område i Danmark
1 leder med hoved-garn-depot 
Ansøgninger:
2006 fik vi 7 ansøgninger fra væresteder
2007 fik vi 24 ansøgninger, men nu kom drengehjem og krisecenter også med ansøgninger
2008 fik vi 29 ansøgninger og nu kom pigerne på gaden også med ansøgninger + kvindehjem
2009 fik vi 40 ansøgninger 
2010 fik vi 65 ansøgninger
2011 fik vi 58 ansøgninger
2012 fik vi 66 ansøgninger

2013 fik vi 69 ansøgninger - udleveret 3113 par hjemmestrikket strømper

Vi har depoter i 
Aarhus i FO-byen
Haderslev i frivillighuset 
Højby Sj. på Højbyskole

Aalborg Kastevej
KBH Diakonissestiftelsen Frederiksberg
Læs mere på
www.kigkassen.dk og   www.varmestuestrik.dk