Støttekoncert Japan

Støttekoncert for udviklingshæmmede/tsunamiofre i Japan

http://www.aoa.dk/byliv/stoettekoncert-for-udviklingshaemmede-i-japan

 

En fest, hvor kunstnere og publikum spillede og dansede igennem og rockede Lyngåskolen i det nordlige Aarhus i to dage d. 24. og 25. august. Nogle af de mest spændende og musikalske danske musikere og dansere med varigt nedsat funktion, udviklingshæmmede, optrådte gratis for at skaffe penge til deres japanske kolleger. En tsunami, et jordskælv og en katastrofe i en atomkraftreaktor d. 11. marts i år hærgede deres boliger og arbejdspladser.

- Vi har kontakt med formanden for Foreningen for Forældre til Udviklingshæmmede i Kobe, Yuki Turi, og han fortæller, at der stor brug for penge til at genopbygge de pædagogiske tilbud, sagde initiativtager Arvid Holm. Støttekoncerten var arrangeret i samarbejde med Musik- og Medieværkstedet under FO-Aarhus.

Hele overskuddet fra billetter og salg af T-shirts, mad og drikkevarer gik ubeskåret til japanske børn, unge og voksne med varigt nedsat funktion, udviklingshæmmede.

Den japanske ambassadør, Toshio Sano var meget rørt over den solidaritet, de danske udviklingshæmmede musikere viste. Han beklagede, at han ikke kunne deltage i støttekoncerten, men det kunne ambassaderåd, Masayuki Magoshi, som kastede glans over støttekoncerten.

Hans Halvorsen, Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus kommune holdt velkomsttalen, og Yuki Turi, formand for forældreforeningen i Kobe, Japan, udtrykte sin tak på video.

Arvid Holm, tidligere leder af et stort aktivitetstilbud i Aarhus kommune, nu konsulent, var imponeret og stolt over, at musikere og dansere fra Aarhus, Odense og Aalborg på den måde viste deres solidaritet med katastroferamte mennesker med handicap.

Medlemmerne af fem af de optrædende bands arbejder til dagligt på Musik- og Medieværkstedet: Sonni og Brian, Jacob Jensen Band, Winnie and the Jets, Jeanette og Rødderne og DWS.

Tre af bandene, Jacob Jensen Band (tidligere Øl, Pølser og Popcorn), Pop og Kompagni fra Aalborg, og Bali Band fra Odense har alle været på turné og spillet adskillige koncerter i Japan.

Folkene fra Musik- og Medieværkstedet var også forrest i den tvær-handicap demonstration imod nedskæringer på sociale og kulturelle tilbud, der blev gennemført i Aarhus tidligt på året. Og de kæmper fortsat for retten til at arbejde og udvikle sig med det, de er gode til: musik og medier.

TV-holdet fra Musik- og Medieværkstedet dokumenterede koncerten. Dvd’er blev sat til salg til fordel for de japanske børn, unge og voksne – og blev også sendt som gaver til kollegerne i Japan.

Musikalsk spredte viften sig fra gårdsange over giro 413-musik, internationale hits, egne rockkompositioner og garagerock - og danserne, Die Seje, var et spektakulært show for sig selv.

Se mere om musikere og dansere nedenfor:

Musikere og dansere:

Sonni og Brian: Gårdsange og giro 413,Musik- og Medieværkstedet, Aarhus

Jacob Jensen Band: International pop og rock, Musik- og Medieværkstedet, Aarhus. Jacob Jensen Band har i de sidste ti år turneret til festivaler og koncerter i Japan, Australien, Tyskland, Rusland. Frankrig, England – og i Danmark selvfølgelig. Bandet har omkring 70 jobs om året.

Die Seje: Showdansere, Idræt og Friluft, Aarhus

Karavana Band: International rock, Lyngåskolen, Aarhus

Bali Band:    International rock, Odense

DWS: Akustisk pop, Musik- og Medieværkstedet, Aarhus

Winnie and the Jets: Hits og egne sange, Musik og Medieværkstedet, Aarhus

Pop og Kompagni: International pop, Aalborg

Jeanette og Rødderne:    Gedigen rockMusik- og Medieværkstedet, Aarhus

John D Band: Garagerock, Stautrup Vestergård, Aarhus

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2011/8/24?video_id=21657&autoplay=1

De udviklingshæmmede fik samlet 20.000 kr sammen.