Opgang 2

Opgang 2

I anledning af Opgang2 Turnéteaters 10 års jubilæum inviterede Opgang2 - i samarbejde med Aarhus Teater - til 2 timers fyraftenssalon, som udforskede Kunst i Hverdagen: Kunst & medborgerskab? Kunst & demokratiudvikling? Kunst & inklusion? Spørgsmål blev sat til debat med afsæt i Turneteatrets 10-årige historie, erfaringer og visioner. Desuden var der smagsprøver fra flere af turnéteatrets aktuelle forestillinger.

Arrangementet var åbent for alle og foregik fredag d. 8/6 kl. 15.30 – 17.30 i Kampmann- salen på Aarhus Teater i tilknytning til 1-dags festivallen JALLA:5 i Store Sal samme dags aften.

 

I forbindelse med seminaret var en række kulturpersonligheder – politikere, kunstnere, meningsdannere, forskere – inviteret til at bidrage med et indlæg på 5 minutter, som tog afsæt i et eller flere af ovennævnte temaer.

Oplægsholdere:

Borgmester Aarhus, Jacob Bundsgaard

Udviklingschef Opgang2, Lise Ørskov

Udviklingschef Brabrand Boligforening, Flemming Kristensen

Forsker Kunst i Udsatte Boligområder, Sofie Myschetski

DJ og foredragsholder, Katrine Ring

Skoleder Nørrebro, Lise Egholm

Leder Unge for Unge, Gellerup, Wamid Hassan

Kulturkonsulent, Mariagerfjord Kommune, Jens Lykke?

Medlem af Folketinget, Radikale Venstre, Liv Holm Andersen

Teaterleder, Svalegangen, Per Smedegaard

Alle oplæg blev filmet og senere lagt op på Turnéteatrets blog, så diskussionen kunne fortsætte online. 

 

I forbindelse med arrangementet havde alle interesserede mulighed for at give deres mening til kende – dels ved en afsluttende ½ times dialog mellem de fremmødte, dels til et kamera, således at deltagernes indlæg og holdninger også kunne lægges på bloggen efterfølgende.