Kulturnat inkl. Magasin du Ord

Kulturnatten 10. oktober 2003 - Mød mystiske væsner fra underverdenen

Oplev skoven om natten og få dig et lille gys.  Det sker kun denne ene nat hvert århundrede, og vi er heldige, for lige netop på Kulturnatten vil stien rundt om Stadionsøerne blive forvandlet til en tryllesti, hvor man kan se væsner som ellers er usynlige for os. Denne aften kan man møde lygtemænd, mosekonen, elverfolk, manden med leen og andre mystiske væsner fra underverdenen. Selv om vi ikke ser dem, har de ifølge dem selv, stadig indflydelse i vores moderne tid. Mød dem hvis du tør, og få dig et par gode råd med på vejen.

Tid: 19.00-22.00. Sted:  Ved Stadionsøerne over for Tivoli. Arrangementet er både for børn og voksne. (120 deltagere)

”Magasin du Ord”  i Kulturnatten

”Ordet er denne aften i centrum i Magasin. En historiefortæller, en filminstruktør, en forfatter og en række Poetry Slam – digtere læser højt og fortæller om deres arbejde med ord og litteratur. Musikere og et kor står for den musikalske fortolkning”. (ca. 600 deltagere)

20.00  Koret Groovy Voices

20.30  Kirsten Thonsgaard fortæller eventyr og historier

21.15  Gade/Rassing (duo m. klaver og sang) 

21.30  Nils Malmros læser højt og fortæller om sit arbejde med film

22.15  Gade/Rassing

22.30  Erling Jepsen læser højt fra sin anmelderroste roman ”Kunsten at græde i kor”

23.00 Poetklub Århus præsenterer Poetry Slam: digtere dyster på ord og publikum vælger den bedste slammer

 

Indslagene er af forskellig karakter, men de vedrører alle ord, litteratur og fortællinger. Derved får publikum øjnene op for de forskellige sammenhænge hvori ord har en bærende rolle. En af deltagerne fænger publikum med eventyr og historier, en filminstruktør læser op af en bog for derefter at fortælle om sit arbejde med ord/tekst i film, og hvori forskellen ligger fra litteratur. En dramatiker og forfatter tager denne tråd op og læser højt fra sin nyeste bog. Til slut oplever publikum en ny form for leg med ord -  poetry slam – som er en konkurrence mellem en række deltagere, der hver har 3 minutter til at fremsige et digt, en sjov historie eller hvad der nu kan fortælles på 3 minutter. Poetry slam kan siges at indeholde hele essensen af ”Magasin du Ord”, idet denne form for optræden viser hvor forskelligt man kan anvende ord, tekst, fortælling og litteratur.

En decideret debat på scenen kommer til at foregå når forfatteren tager tråden op fra filminstruktøren, og reflekterer over forholdet mellem ord/tekst i litteratur og på film. En konferencier fungerer desuden som bindeled mellem hver enkelt deltager, og vil derved fremhæve aftenens fokus på forskellige indfaldsvinkler til ord og litteratur.

Overordnet er visionen med ”Magasin du Ord” at publikum får øjnene op for, at ord, tekst og litteratur er en yderst nærværende og vedkommende form for kommunikation. Lidt ideologisk vil jeg sige, at ”ordet” – hvad enten det er skrevet eller fortalt – sagtens kan hamle op med fjernsynets underholdning! Denne pointe håber jeg går op for dem blandt publikum, der til daglig ikke læser fordi de har en forestilling om at litteratur ikke siger dem noget og tager lang tid. Forhåbentlig vil arrangementet bidrage til en forøget læse- og fortællelyst hos publikum, og måske endda inspirere nogle til selv at skrive.

(Deltagerantal: ca. 600)