Superheltene

Superheltene

 

Et samarbejde med Frontløberne.

Lørdag d. 15/6 2002 kl. 11:00 stod alle superhelte parate inde i domkirken. Da klokken ringede myldrede det ud med glade superhelte, der spredtes i midtbyens gader. Her gjorde de forskellige gode "gerninger". Kl. 14:00 trak superheltene sig tilbage, og overlod folk til at blive deres egne superhelte.

 Det er de små marginaler der tæller og vækker glæde i hver enkelts hjerte. Det er så simpelt, så lidt der skal til for at gøre en hel dag i et fremmed menneskes liv glædefyldt. Et venligt smil, en hilsen og en hjælpende hånd gør en verden til forskel. Når man går gennem byen er det meget sjældent - hvis ikke aldrig - at man ser en person gå forbi en væltet cykel for så bagefter frivilligt at stille den op. Hvis det skete, ville det (forhåbentligt) vække tanker hos tilskueren. Ved hjælp af vores projekt, ville vi fremkalde overvejelse, undren og lyst til at skabe denne forskel, og derved ville superheltene smitte de første 100 mennesker, som derefter ville smitte 1000 osv.

Målet var at skabe en debat omkring den manglende kommunikation og hjælpsomhed, som betyder så forfærdeligt meget. Starte en bølge af glæde, omsorg og tolerance mennesker imellem.

Helten tog udgangspunkt i midtbyens gadeliv, og løb rundt med et bredt smil på læben, hjalp, viste omsorg og skabte derved glæde. Det var f.eks. ved at hjælpe en gammel dame over et fodgængerfelt, bære en barnevogn ind i bussen eller holde en paraply over en lille piges hoved, når det regnede. Superhelten gik også i dialog med folk på gaden og pirrede lidt til vedkommendes tanker og satte en debat i gang. Alt imens var helten meget venlig og imødekommende, da nogen kunne blive lettere forskrækket eller stødt. Alle heltene bar et superheltekostume, som bestod af kappe, t-shirt og maske. Det var meget vigtigt at heltene var klar over hvordan de opførte sig - hvilken virkning de havde på folk, men også præcis hvorfor de/vi gjorde det. Det var dog stadig muligt at præge sin egen superhelts væremåde ud fra hver enkeltes personlighed, så det ikke virkede falsk.

Der medvirkede helte fra:

- Frontløberne + deres venner og bekendte

- Byhøjskolen - som arbejder med teater til daglig og derfor har specielle færdigheder vi vil få gavn af

- Nuværende helte

(Hundredvis af mennesker blev ”udsat” for heltenes hjælpsomhed). www.frontrunners.net