Verdensbilleder

Verdensbilleder

Fredag den 4. juni i samarbejde med Aarhus Cityforening.

Tema: Verdensmesterskaber i fodbold i Sydafrika.

Da folkefesten for VM i fodbold satte i gang i Aarhus d. 4. juni, bød Frederiksgågade på masser af oplevelser og gode tilbud.

 

Se skyggesiden bag VM i fodbold i Sydafrika

Ned gennem gaden kunne man opleve en unik fotoudstilling, der viste fotos fra Manenberg, de "farvedes" ghetto udenfor Cape Town i Sydafrika. Fotoudstillingen kom tæt ind på livet af de mennesker, der bor i ghettoen, og viste glimt fra deres liv, vilkår… og valg?  Billederne er taget af fotograf og antropolog Christian Vium. http://www.christianvium.com/

 

Art in the making by Thomas Bossel

Den fantastiske kunstner Thomas Bossel, der fortolker livets mange aspekter igennem sine malerier med deres karakteristiske sort/hvide baggrund, hvorpå der optræder figurer af næsten tegnefilmsagtige dimensioner, var denne dag at finde i Frederiksgågaden. Her kunne man opleve art in the making, da Bossel skabte et maleri, der i tema lagde sig op ad fotoudstillingen fra Manenberg, Cape Town. Billedet kom derefter på Lauritz.com, hvor man kunne være med i auktionen over det. Pengene fra billedet blev doneret til Sydafrika Kontakt.

 

Slackline:

Træning af balancen med Slackline. Edge Board shop satte en slackline op uden for Idébutikken og inviterede alle til at komme og prøve. Det er både supersjovt og perfekt som balancetræning.

Bordfodboldsturnering:

Dagen igennem var der fodboldturnering på Cafe Slabberas og Tir na nog.

 

FO-Aarhus sparkede WM i gang med dans, musik og sang

På en scene i Frederiksgade i forbindelse med FO-Aarhus’ Idebutik, www.idebutikken.net blev man præsenteret for afrikanske rytmer, dans og musik, der virkelig swingede. De optrædende sørgede for den gode stemning, da Verdensbilleder blev præsenteret i Aarhus City.

 

Dans med stemning

Dansere fra foreningen AarhusLinedanZe.dk optrådte med et medley af skønne trin til stemningsfyldte toner. Det var nemt at komme i stemning, da danserne gav den gas. Læs mere om foreningen på www.linedanze.dk

 

LOF Østjylland på guitar

Kursister fra guitarholdene hos LOF Østjylland gav sammen med deres underviser Claus Funder smagsprøver på det, de har lært. Claus har mange års erfaring som underviser og repertoiret er bredt med hovedvægt på store hits, man nikker genkendende til. www.lof.dk/ostjylland

 

Åbyhøj Sangkor er et blandet kor med et varieret rytmisk repertoire under ledelse af Karen-Lis Kristensen og Lars Brinck. Siden opstarten er det blevet til flere koncerter med sange af James Taylor, The Beatles, Nickel Creek, Eden Ahbez, Bill Withers, Paul Simon og etniske rytmiske satser, alle arrangeret af Karen-Lis Kristensen og Lars Brinck. Koret mødes en gang om ugen omkring den rytmiske musik og søger mod egen sound i en glad og munter atmosfære og i et musikalsk fællesskab.

 

Keep the Change Big Band

Keep The Change udfordrer den traditionelle bigbandstil ved at spille kendte melodier i helt originale og nyere udgaver. De spiller dansevenligt og feststemt inden for genrerne jazz, soul og funk - både instrumentalt og med vokalist.

www.keepthechange.dk

 

(Vedr. Verdensbilleder og VM i fodbold: se desuden under Idébutikken, uge 15)