Respekt kampagne

Respekt-kampagne

Danmark fik demokrati med indførelsen af Grundloven i 1849. Hvordan ser det ud med demokratiet i dag mere end 150 år senere? I Århus har der været episoder med højreekstremistisk vold. Men Århus skal være en demokratisk og fordomsfri by, hvor gensidig respekt og åbenhed er fundamentale værdier. Gennem bl.a. denne essay-konkurrence bliver du inviteret til at komme med dit bud på demokratiet, og på hvilke handlinger, der kan føre til, at vi i Århus undgår udemokratiske og ekstremistiske kræfter.

 

September

Skolerne modtog Undervisningsministeriets inspirationshæfte: Undervisning i demokrati – inspiration til grundskoler og ungdomsuddannelser - www.pub.uvm.dk/2006/demokrati

 

Oktober

I uge 41 modtog lærerne information om debatarrangementer og essaykonkurrencen.

Hvad skal essayet indeholde?

Tema: Respekt, dialog, tolerance – Demokratiets betingelser og muligheder i Århus.

Essayet skal indeholde dine overvejelser om, hvordan demokratiet har det i Århus, hvordan du oplever ekstremisme samt forslag til handlinger, som fremmer respekt, dialog og tolerance.

Hovedspørgsmål: Hvordan kan man understøtte, at Århus forbliver en demokratisk og fordomsfri by? Hvordan kan man arbejde for, at respekt, dialog, tolerance er begreber alle lever efter? Hvordan kan man – gerne i form af konkrete forslag - forebygge udbredelsen af ekstremisme i Århus?

Inspirationsmateriale: På hjemmesiderne www.indblik-udsyn.dk og www.aakb.dk/rdt er der samlet en række artikler, citater, billeder og links.  Besøgende på denne hjemmeside har været 6.000.

 

Kampagnen fortsatte i 2007.