Vi skriver som det passer os

Vi skriver som det passer os

 

Lør. den 18. november på DOKK 1 (Rampen) kl. 11-15.00: Kærlighed til håret

Kærlighed til håret var et kulturelt projekt i Aarhus i samarbejde med mange foreninger, aktører, kunstner, ildsjæle og frivillige kræfter.

Kvinder bør i hele verden have ret til selv at kunne bestemme, om de vil dække deres hår eller vise det frem - derfor titlen på vores arrangement "Kærlighed til håret". Vi ville med arrangementet fejre frihed og demokrati her i Danmark og sætte særligt fokus på vores kulturelle mangfoldighed. Vi er så privilegerede at vi selv kan bestemme over vores hår, mens andre kvinder i verden betaler den højeste pris for at kunne det samme.

Kulturer kan defineres på mange forskellige måder og vi lavede derfor et bredt program, hvor besøgende fik en god fornemmelse af hvad et land som Iran (det gamle Persien) er - udover det vi ofte ser i Nyhederne.

På dagen kom alle sanser i brug på dagsrejsen til landet gennem musik, azerbajdansk dans med flotte kostumer, mad, dufte, ordsprog, kalligrafi, poesi, litteratur, maleri, kunst, billeder, fotoudstilling og ikke mindst en skriveworkshop.

Formålet med dagen var skabe større forståelse for kvinder rettigheder og samtidig fejre friheden til at bestemme selv. Samtidigt ville vi styrke mangfoldigheden i Aarhus, så vi kan sikre at det stadig er en fantastisk by at bo i.

Kl. 13-14.00:

Åbning ved Rådmand Mahad Yussuf.

Persiske smagsprøver og mynthe te ved Safahus.

Digtoplæsning ved Jesper Lützhøft – musik ved Morten Carlsen (saxofon, taragot) – dans ved Maria Arianfar.

Kl. 14-15.00:

“Musik hvor verdener mødes” ved Camilla Dayyani (sang), Pouria Farahani (sang, klaver), Jens Christian ”Chappe” Jensen (saxofon) & Morten Carlsen (saxofon, taragot).

Foredrag ved Maria Arianfar, som fortalte om sin opvækst i Iran.

Fadavis Tegneværksted – udfold dit kreative tegnepotentiale.

Kl. 15-16.00:

Tekstoplæsning ved Tekst til tiden med PC Asmussen som tovholder.

Fadavis tegneværksted – udfold dit kreative tegnepotentiale.

Aserbajdsjansk dans.

Hele dagen:

Workshop ved Tekst til tiden og PC Asmussen – skriv tekster med kærlighed til sproget.

Kalligrafi ved Hosain Malek Zadeh – få skrevet dit navn med persiske bogstaver eller prøv selv.

Iransk fotoudstilling ved Inge Lynggaard Hansen.

Urolighederne i Iran for over et år siden var endnu et bevis på, hvor langt skal man gå for friheden og hvor høj en pris vores medmennesker skal betale for det. Kærlighed til hår arrangement var med til at vise et mere mangfoldigt billede af et land, som bærer på meget mere end urolighed og uretfærdighed.

Arrangementet blev afholdt på en lørdag for at give flest mulige borgere mulighed for at deltage - ikke mindst børnefamilier.

 

21. dec. kl. 16.00: Music and Words for Bees.

Sted: Lille Sal på Dokk1.

Aarhus Bibliotekerne og FO-Aarhus’ skriveværksteder på Dokk1 og Gellerup Biblioteker runder året af med at tage et af tidens mest aktuelle temaer under behandling.

Klimaforandringer og biodiversitet er på alles læber –for hvad mon fremtiden bringer? Kan man gøre noget for at stoppe de mange oversvømmelser og redde bierne? Eller…

Med afsæt i det fælles temaer vil skriveværkstedernes deltagere med poesi og kreativitet besvare de store spørgsmål. Publikum kan forvente at blive både rørt, klogere og beredt med nye argumenter når julesnakken falder på klimaforandringerne.

Skriveværkstedernes poeter akkompagneres under deres oplæsninger af jazzmusikerne Morten Carlsen (sax, taragot) og Benita Haastrup (trommer, percussion), sådan at nyt stemningsfuldt værk om klimaforandringer og biodiversitet træder frem.

Arrangementets intention er at bringe nye stemmer og synspunkter frem i den aktuelle klimadebat. Det vil ske gennem kreativformidling – altså gennem de tekster som deltagerne i skriveværkstederne ”Vi skriver, som det passer os” vil fremføre under arrangementet. Da de skrivende hverken er debattører eller eksperter i traditionel forstand, er det vores forhåbning, at tilhørerne oplever, at arrangementet bibringer nye perspektiver på den i igangværende debat – og at disse nye perspektiver vil inspirere til spændende samtaler om en af tidens store kriser.  Desuden tilbydes efterfølgende en samtalecafé med en ”samtalemenu” om klimaudfordringer og handling, som deltagerne kan tage med ud i vores café for at forsætte samtalen over en kaffe eller the.  

Initiativtager/arrangører:

Maria Brinks Arianfar

Inge Lynggaard Hansen

Poul Christian Asmussen

 

I samarbejde med:

Aarhus kommune - DOKK 1 - Aarhus musikskole - Safahus - Samara Bahrami - Aserbajdsjansk forening - Maziar Mazor Etemadi - Camilla Dayyani.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus’ debatpulje.