Aarhus City Halvmarathon

 

Aarhus City Halvmarathon

Byen sydede af liv, da Aarhus Centrum blev spærret af og indtaget af 12.000 løbere og 50.000 tilskuere. Et løb, hvor løberne blev båret igennem af underholdning i særklasse, løbende sightseeing og en fantastisk opbakning fra byens borgere. Den 16. juni klædte Aarhus sig endnu engang på til fest, da tusindvis af løbere indtog Aarhus' gader, som for en enkelt dag blev forvandlet til et inferno af feststemte motionister, glæde og underholdning. Aarhus Motion bød for ottende gang velkommen til 21,097 hæsblæsende kilometer, smækfyldt med underholdning og gode oplevelser og for femte gang var det med BESTSELLER som hovedsponsor. Ruten tog løberne med gennem en totalt afspærret Aarhus midtby, og henviste denne dag bilerne til garagen.

På Aarhus City Halvmarathon så man først de ikoniske bygninger som ARoS Kunstmuseum, Musikhuset og Rådhustårnet, som kunne nydes med pulsen i ro i start- og målområdet. Herefter tog selve ruten deltagerne forbi en række seværdigheder som bl.a. Den Gamle By, Aarhus Domkirke, Dokk1 og Tivoli Friheden. Man skulle med andre ord lede længe efter en halvmarathon rute, der passerer så mange seværdigheder, som BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Aarhus er en by hvor pulsen altid banker og dette mærkede deltagerne tydelig, da de begav sig ud på deres livs løbetur.

  

Hotspots og underholdning

Der blev skruet op for musikken, dansen, hujen og heppen, så deltagerne (næsten) glemte tiden og kilometerne. Der var alt fra cheerleaders til hornorkestre og power zones med fuld blæs på musikken. BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er det løb i Danmark, der har mest underholdning på ruten, så én ting var helt sikkert, at alle sanser blev udfordret. Man kunne møde alt fra sambadansere til DJ's og rock bands. Helt unikt deltog også en Tour Caravane, som kendes fra de store cykelløb, bl.a. Tour De France. Den kørte foran løberne, og satte de mere end 40 - 60.000 tilskuere i den helt rette stemning, så de var klar til at heppe og hjælpe løberne på vej.

  

Træningsplan

Der var hjælp til træningen, hvor arrangørerne have alliereret sig med Løbeshop.dk og deres løbeekspert Jesper Petersen, der er uddannet fysioterapeut og selv har adskillige halv- og helmarathons på CV'et. Jesper havde lavet et træningsprogram frem mod BESTSELLER Aarhus City Halmarathon, der tog udgangspunkt i, at du kan løbe 5 km og løber et par gange om ugen.

Run With Me-succesen fra tidligere år blev gentaget, med anvisning til, hvor man kunne få sin løbe-buddy eller famlie og venner til at læse mere om konceptet.

Begivenheden støttes fra FO-Aarhus' debatpulje med gratis lokaler i FO-byen.