Flygtninge til fodboldkamp

Fodbold for flygtninge

AGF og FO-Aarhus inviterede regionens flygtninge til fodbold. Til AGF’ hjemmekamp mod FC Nordsjælland 18. oktober blev regionens flygtninge inviteret til at opleve stemningen i Ceres Park. Aarhus Kommune har de senere år oplevet et stigende antal flygtninge, og det har øget kravene til en vellykket integration. En fælles opgave, som AGF også ønsker at være med til at løfte.

- Vi har alle et ansvar for, at flygtningene, der kommer til vores region, bliver budt ordentlig velkommen og får en god start på deres nye tilværelse. Det ønsker vi naturligvis også at bidrage til i AGF, og derfor har vi inviteret dem ind til vores kamp mod FC Nordsjælland, siger adm. direktør Jacob Nielsen.

 

Initiativet, der kom i stand i samarbejde med FO-Aarhus, er rettet mod alle flygtninge – både nye som gamle, og håbet var, at de sammen ville få en positiv oplevelse og knytte nye bånd.

- AGF er lig med fællesskab, og det inkluderer også flygtningene. Vi håber naturligvis, at de får en positiv oplevelse, og at vi kan være med til at gøre en lille forskel for nogle mennesker, der i hverdagen har usikkerhed tæt inde på kroppen. Samtidig ønsker vi også at markere, at vi er en mangfoldig og åben klub, der er for alle, uanset hvor man kommer fra. Vi har i forvejen mange nationaliteter på vores hold, og den samme mangfoldighed ser vi også gerne på tribunerne, siger Jacob Nielsen.

Hos FO-Aarhus håbede man, at så mange flygtninge som overhovedet muligt ville gøre brug af invitationen. - De flygtninge, der kommer til Aarhus, skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tage godt imod dem. Forhåbentlig kan vi samle rigtig mange til fodboldkampen. Fodbold er et universelt sprog, og derfor tror jeg også, at et initiativ som dette på trods af sproglige barrierer kan være med til knytte flygtningene tættere sammen med Aarhus, siger Torben Dreier, skoleleder i FO-Aarhus.

Han ser det netop som en af FO-Aarhus’ fornemmeste opgaver at hjælpe flygtningene med at falde godt til og styrke deres netværk. - Det har altid været Folkeoplysningens opgave at tage sig af de udsatte grupper, og det folkeoplysende arbejde har altid været båret af det levende møde mellem mennesker på tværs af skel og kulturer. Her er fodbold på mange måder en oplagt ramme, og derfor var jeg straks med på idéen, da AGF foreslog at invitere alle regionens flygtninge til en kamp. Det vil helt sikkert være med til at gøre en positiv forskel på flere fronter, siger Torben Dreier.

Invitationen til Superliga-kampen den 18. oktober blev sendt ud til organisationer, foreninger og institutioner i regionen, der har flygtninge som omdrejningspunkt, og der blev arrangeret bustransport til grupper fra Odder, Syddjursland, Favrskov og Skanderborg. 

Meget tyder på at Aarhus GF ønsker at gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed.

Initiativet blev indstillet til Aarhus Kommunes Integrationspris 2015.

 

Bonusinformation i denne sammenhæng:

Bakken Bears blev inspireret af den gode oplevelse som ca. 500 flygtninge havde til en AGF hjemmekamp på Ceres Park i søndags, så FO-Aarhus og Bakken Bears indgik et samarbejde og inviterede en stor gruppe af flygtninge fra flygtningecentrene i Østjylland til årets basketball event BIB 10K den 7. november i Jyske Bank Boxen. Også her fik flere hundrede flygtninge en stor oplevelse.