Ringen fri

Ringen Fri

Debat- og oplysningsteater (støtten er givet til det forberedende arbejde).

En teaterforestilling med 15 medvirkende dramastuderende (frivillige) + 5-10 frivillige medhjælpere. Stykket er skrevet samt instrueres af skuespiller og instruktør Jørn Holstein.

Varighed ca. 1 time + efterfølgende diskussion mellem tilskuerne og de medvirkende samt instruktøren. Spillesteder: Gymnasier, skoler samt ungdoms- og fritidsklubber. Aldersgruppe: ca. 13-18 år.

Titlen ”Ringen Fri” antyder at det hele udspilles  i en boksering over 13 omgange. Hvem der vinder? Forhåbentlig tilskuerne, idet der gås fordomsfrit til en række seksuelle emner og tabuer som: Onani, bøsse-lesbisk kærlighed, HIV-smitte, brug af kondomer samt omtalen af de voksnes behov for sex og kærlighed. Der fortælles træk fra kærlighedens historie lige fra Adam og Eva over Højsangen til Romeo og Julie med en tilsvarende århusiansk udgave: Robert og Jytte. Der fortælles i en dramatisk form fra Rapsang, dukke- og skyggeteater til monologer, dialoger, boksekamp og tangodans.  En flyvetur til Heaven! Samt en TV-scene af et forbrugermagasin om hvad unge drenge og piger forventer af hinanden. Der bliver lagt op til latter og der må gerne fnises, for alvoren skal nok indfinde sig på rette tid og sted. Bagefter bliver der lagt op til diskussion om stykket med bl.a. de medvirkende samt instruktøren, der vil være til stede ved hver enkelt forestilling. Når forestillingen er ved at være klar til at kunne vises, vil der blive inviteret til en forestilling for ledere/lærere fra de skoler og institutioner, der måtte have interesse i at få forestillingen til deres sted.