Respekt kampagne

Respekt-kampagne

Danmark fik demokrati med indførelsen af Grundloven i 1849. Hvordan ser det ud med demokratiet i dag mere end 150 år senere? I Århus har der været episoder med højreekstremistisk vold. Men Århus skal være en demokratisk og fordomsfri by, hvor gensidig respekt og åbenhed er fundamentale værdier. Gennem bl.a. denne essay-konkurrence blev elever i 9.-10. klasse i folkeskolen og 1. årgang på ungdomsuddannelserne inviteret til at komme med deres bud på demokratiet, og på hvilke handlinger, der kan føre til, at vi i Århus undgår udemokratiske og ekstremistiske kræfter.

 

Januar

D. 17. januar afholdtes to stand-up-shows med Omar Marzouk i Musikhuset. Begge shows foregik i skoletiden.

 

Februar

9. februar: deadline for essay-konkurrence.

 

Marts

Demokratidebat mellem de 25 bedste essay-skribenter, byrådspolitikere og rådmænd i byrådssalen.

Essay-konkurrencens tema var: Respekt, dialog, tolerance – Demokratiets betingelser og muligheder i Århus. Essayet skulle indeholde overvejelser om, hvordan demokratiet har det i Århus, hvordan skriveren oplever ekstremisme samt forslag til handlinger, som fremmer respekt, dialog og tolerance.

Hovedspørgsmål:

Hvordan kan man understøtte, at Århus forbliver en demokratisk og fordomsfri by? Hvordan kan man arbejde for, at respekt, dialog, tolerance er begreber alle lever efter? Hvordan kan man – gerne i form af konkrete forslag - forebygge udbredelsen af ekstremisme i Århus?

Inspirationsmateriale:

På hjemmesiderne www.indblik-udsyn.dk og www.aakb.dk/rdt har vi samlet en række artikler, citater, billeder og links. Brug materialet som inspiration eller bliv inspireret ved stand-up showet i Musikhuset i januar. Du må selvfølgelig også hente inspiration andre steder.

www.indblik-udsyn.dk har haft 1862 besøgende pr. 17. jan. 2007. Heraf har 498 kontaktet os via skolevæsnet internet system: nataddr-skole-u.aarhus.dk

http://www.aakb.dk/sw96676.asp og de sider som ligger under siden (dvs incl. undersiderne) har siden 1. jan. haft 2863 sidevisninger og 1781 besøg.

Deltagere i Omar Marzuks stand-up 17. jan.: Kl. 9.00: I alt 909. Kl. 12.00: I alt 1211.