Verdensbilleder

Verdensbilleder 4. juni 2007 i Guldsmedgade

Tema: Sydamerika

Sydamerika er for os danskere et eksotisk, farverigt og sprudlende sted, fuldt af liv, dans, karneval, fest og varme. Men det er samtidig en barsk hverdag for mange med bekymring om de helt basale behov som f.eks. at kunne spise sig mæt og have tøj på kroppen.

I Guldsmedgades aktiviteter den 4. juni satte vi fokus på begge dele: På vores 2 scener i gaden var der eftermiddag og aften sydamerikansk inspireret optræden og samtidig kørte en konkurrence, som handlede om bæredygtigt handel med Sydamerika. Bæredygtig handel, der sikrer, at de lokale bønder og håndværkere får en pris for deres varer, som kan sikre dem et ordentligt eksistensgrundlag.

 

Aktiviteter:

Eksotisk mavedans - meget feminin og graciøs. Bevægelserne spænder fra langsomme bløde bevægelser til de mere rytmiske og kraftfulde. Danserinden udtrykker helhed og harmoni, når hun med bløde bevægelser fortolker musikken. Elever fra FO-Århus mavedansehold for fuld udblæsning under ledelse af Ulla Hansen.

www.mavedansulla.dk

 

Salsa - Pardans til forførende latinamerikanske rytmer. Inden for de sidste 15 år er der opstået en blomstrende salsakultur i Danmark. På salsatekerne danses der på livet løs. Salsa er nemlig både meget sjovt, forførende og stærkt vanedannende. En lille opvisning af Miguel Flores, underviser hos FO-Århus og Latin Danse Studio.

www.latindansestudio.dk

 

Argentinsk tango - opstod ved århundredskiftet i området omkring floden Rio de la Plata i Sydamerika i byerne Buenos Aires i Argentina og Montevideo i Uruguay. Tango er en improviseret dans uden fastlagte koreograferede trin. En anderledes, eksperimenterende og intens dans, som ånder med musikken. Dialogen og den tætte kontakt spiller en stor rolle og giver mulighed for at opleve meget forskellige udtryk og følelser. Under ledelse af Børge Madsen.

www.strictly-tango.dk

 

Flamenco - en intens, smuk og farverig dans, som bevæger sig på alle følelsernes tangenter, lige fra de mørke og sjælfulde danse Seguiriya og Solea om ensomhed, sorg og ulykkelig kærlighed, til de varme, lidenskabelige, muntre og livsbekræftende danse, Alegrias, Bulerias og tangos. Under ledelse af Kirstine Gaarn.

www.flamencoiaarhus.dk

 

Benhårde trommer - Det Benhårde Musikkursus under Den rytmiske Aftenskole gav smagsprøver på deres kunnen. Det Benhårde Kursus underviser i hørelære, rytmik, percussion, pædagogik, sang, stemmetræning, rytmisk musikteori og klaver. Under ledelse af Henrik Tue Bjerg og Jeppe Wessberg Christensen.

www.rytmisk.dk

 

Film – der blev vist sydamerikanske stemningsbilleder på 4 x 3 meter storskærm foran FO-Aarhus Guldsmedgade 25, kl. 22.00 -23.00. Storskærmskonkurrence med spørgsmål både ud fra filmen og ud fra almen viden. For flest rigtige svar blev udtrukket en præmie: en flot kurv med sydamerikansk inspirerede eksotiske madvarer. Det er daghøjskolen Gimles filmlinje: Potemkin, der står for filmvisningen: www.gimle.eu