I LOVE YOU

I LOVE YOU

Begær. Romantik. Magt. Sex. Smerte. Lidenskab. Had. Alle følelser var i spil, da 39 internationale kunstnere i en unik iscenesættelse på AROS satte spot på den stærkeste følelse et menneske kan opleve: kærligheden. En stærk sanselig og æstetisk rejse ind i kærlighedens univers.

Kærlighedstemaet har til alle tider optaget kunstneren. Hvor studierne af romance og erotik førhen foregik i det skjulte, har kunsten fra midten af det 20. århundrede frit nuanceret parforholdets facetter og sat kærlighedsbegrebet til diskussion.

 

Udstillingen “I LOVE YOU” behandlede alle aspekter af kærlighed i parforhold som tolket af en række internationale kunstnere fra det 19., 20. og 21. århundrede i video, skulptur, installationskunst, fotografi og maleri.

’I LOVE YOU’ var med kunsten som ledsager en rejse ind i kærlighedens verden på godt og ondt. Udstillingen rejste en aktuel diskussion om parforhold og menneskets samhørighed og fremhævede kærlighed og tosomhed som det universelle i menneskets eksistens med alle de udfordringer, der følger i kølvandet på parforholdet.

Udstillingen var en nytænkende totaloplevelse, hvor kunst, arkitektur og iscenesættelse fusionerede og tilsammen skabte et sanseligt afsæt for alle perspektiver på kærligheden.

 

CITY OF LOVE

Byens butikker, gader, restauranter, hoteller m.fl. gik i samarbejde med ARoS og bød på kulturbegivenheder, musikevents og særlige tilbud.

Aarhus forvandledes til CITY OF LOVE fra den 27. marts til den 12. september. Kærligheden tog sit udspring i I LOVE YOU-udstillingen på ARoS og sendte så ellers amoriner ud over hele byen via de involverede butikker og events. Vi samlede en unik skare af samarbejdspartnere hvor folk med deres AROS-billet i hånden kunne fortsætte ud i Aarhus og få flere fordele. 

I Frederiksgade skete det via ophængning af et utal af kæmpe-hjerter i gaden - hvert hjerte med sit eget budskab. Frederiksgade indgik et samarbejde med Aros om at udbrede kærlighedsbudskabet i Aarhus City: Begær. Romantik. Magt. Sex. Smerte. Lidenskab. Had. Alle følelser var i spil, da der blev hængt et hav af røde hjerter med hver sit budskab op i gaden med spot på kærlighedens mange former og afskygninger.

En tur gennem Frederiksgade blev en stærk, sanselig og provokerende rejse ind i kærlighedens univers og man blev udfordret på sine meninger, følelser og eventuelle fordomme, for det var også debatoplæg, der hang i wirerne over gaden. Kærligheden blev nemlig sat til diskussion: er den altid positiv? Hvad med bagsiden af kærlighedens medalje: hadet og jalousien? Hvad sker der, når kærligheden går i stykker? Hvor længe kan man balancere på en lyserød sky, uden at falde ned?

Folk blev opfordret til at indsende et kærlighedsbillede eller kærlighedscitat og dermed få mulighed for at være med på et af hjerterne fra midten af juli måned og henover sommeren. Bidraget kunne sendes til ILOVEYOU@aros.dk eller oploades på facebook gruppe "ARoS".

Tanken bag hjerterne i Frederiksgade var at skabe en opmærksomhed omkring det brede syn på kærlighed og lade alle komme med bud på dette. På denne måde ville der - helt unikt - kunne skabes et univers i Frederiksgade, hvor man kunne se forskellige bud på kærlighedscitater i flot samspil med kærlighedsbilleder. Efterhånden som flere oploadede deres billeder eller citater på facebook eller indsendte pr. mail, blev der dannet et smukt og mangfoldigt billede af aarhusianernes og øvriges syn på kærlighed.

Via hjerterne i Frederiksgade blev AROS' udstillingstema I LOVE YOU forlænget ud i byens gader og ud til det publikum, der måske aldrig sætter deres ben i et kunstmuseum.

Læs mere på http://www.aros.dk/page.asp?objectid=1888&zcs=3