Studenterhus Aarhus

Debatarrangementer i samarbejde med Århus Studenterhus

21. febr.: pAKHUS-møde: Hvad kan vi bruge humaniora til?

”Hvordan kan det århusianske erhvervsliv bruge humaniora? Oplæg og debat ved professor i universitetspædagogik Hanne Leth Andersen og Lars Frølund fra det Humanistiske Fakultet ved Århus Universitet.  Arrangeret i samarbejde med Erhverv Århus.

 

21. febr.: Gadgets Night: Fremtidens vidundere?

Sammen med Innovation Lab blev der sat fokus på de ting, der er under opsejling inden for teknologiens verden lige nu. Hvad kommer til at styre vores hverdag fremover?

 

23.-24. febr.: Wellnessdays 2007: Forkæl dig selv og lev sundere!

Studerende fra byens sundsheds- og ernæringsuddannelser satte fokus på det sunde liv gennem en række aktiviteter, hvor deltagerne kunne prøve det sunde liv på egen krop.

 

12. marts: Musikalsk, kulturelt og politisk kulturmøde

Multikulturelt møde med konferencier Pernille Frahm. Arrangeret i samarbejde med Dialogforummet ”Den brogede verden”, der har til huse på ASB.

 

21. marts: pAKHUS-møde med Knud Foldschack, advokat for Ungdomshuset og Christiania. En dialog om værdier og idealer: Hvorfor er han, der af venner og bekendte omtales som en af de skarpeste hjerner, som jurastudiet har udklækket, forsvarer for besættere og undergrundsbevægelser.

 

22. marts: Debatmøde med Carsten Graff: Brug dig selv optimalt

Hvordan mærkes menneskers grænser? Hvor sidder indfølingsevnen? Hvordan åbner og lukker vi for hinanden? Hvordan skabes et nærvær mellem mennesker? Hvordan smitter følelser og sindstilstande? Hvordan styres vi af forventninger? Kan man udvikle sin indfølingsevne eller er den medfødt? Om at have sit nærvær med sig, om at kunne mødes uden forbehold, om at bruge sig selv og om at fastholde sin energi.

 

26. marts: Foredrags- og debataften med Clement Kjærsgaard

Clement Kjærsgaard stiller op til en underholdende debat om medier og spin.

 

25. april: En aften om Kulturnat

Kulturnattens nye bestyrelse fremlagde sin visioner, hvorefter der var åben brainstorm på fremtidens kulturnat i Århus.

 

25.-30. april: 2nd International Aarhus Festival of Independent Arts (AFIA)

Workshops, undervisning og filmfremvisninger af og for ”independent” kortfilmsinstruktører fra hele verden.

 

23. maj: pAKHUS-møde: Anna Amalia og Region Midtjylland

Hvordan skal regionen se ud i fremtiden? Mere end 20 inspirerende, handlekraftige og initiativrige kvinder og borgere i Region Midtjylland er blevet udnævnt til at afholde en række tesaloner i den gamle stil, men med det dugfriske formål at samle ideer til fremtidens Region Midtjylland. De inviterede andre borgere fra regionen til en kop te eller to og en livlig debat om regionens fremtid.

 

6. juni: I do Art Festival 07

I Do Art 07 er en 1-dags kunstfestival for og af unge med musik, film, samtidskunst og performance, lavet i samarbejde med Frontløberne.

 

25. sept.: Operation 2015

Aftenen bød på fotoudstilling, jazzmusik fra NOMADE, foredrag med chefkonsulent i udenrigsministeriet Finn Norman Christensen og en god debat med fokus på det første af FNs otte 2015 mål: Udryddelse af fattigdom og sult.

 

10. okt.: Klimaaften

Optakt til paneldebat i november om de globale klimaændringer. Få styr på begreberne og hvad kan du selv gøre. Ved geolog ved Århus Universitet Marit-Solveig Seidenkrantz og konsulent Niels-Erik Gehlert fra NRGi.

 

24. okt.: Bluffguide om Mellemøsten

På kun to timer gav Bluffguiden med Peter Seeberg, centerleder på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet en indsigt i, hvorfor Mellemøsten er et kludetæppe af forskellige overbevisninger, religioner og politiske ideologier.

 

25. okt.: Studiejobbazar (premiere)

Her kunne man skabe sig sit eget drømmestudiejob i dialog med erhvervslivet. Arrangementet var det første i en række i Studenterhuset, der har til formål at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet.

 

29. okt.: Politikere bag baren

Hvor skulle man sætte sit kryds til folketingsvalget? De lokale folketingskandidater var inviteret til debat i Pakhuset, hvor de serverede politiske cocktails og udenlandske øl, der forhåbentlig faldt i vælgernes smag.

 

6. nov.: pAKHUS-møde: Hvad sker der i Århus?

Der er mange meninger om hvordan Århus bliver en god by at bo i. Flere parkeringspladser, multihaller og store pladser til megaevents. Stadsarkitekt i Århus Gøsta Knudsen stillede op til debat om de kommende store planlægninger, f.eks. i forbindelse med byudviklingen i Lisbjerg og omkring havnen.

 

7. nov.: Klimaaften

Der blev denne aften stillet skarpt på klimaforandringerne af et panel bestående af fagfolk fra universitetet, relevante erhvervsfolk og kendte landspolitikere.

 

8., 12., 19. og 26. nov.: Filmfestivalen This Way Out

De politiske dokumentarfilm “Good Copy, Bad Copy”, “Estrellas de la linea”, “Darwins Nightmare” og “The Planet” blev vist. Derefter var der debat.

 

9. nov.: Politisk Fight Night med Vincent Can GO GO, DJ Rasmus Schack, Lady Box m.fl.

Politisk Fight Night mellem Jonas Dahl (SF), Maja Panduro (SOC), Mette adsen (V) og de Konservative.

 

17. nov.: Perfektionismens rolle i dagens Danmark.

Et seminar om konsekvenser og handlemuligheder og om den voksende betydning af forestillingen om det perfekte menneske i vores samfund. Seminarets formål var at give et billede af perfektionismens konsekvenser for den enkelte og samfundet, samt at diskutere, hvordan individet bedst kan forholde sig til disse strømninger i samfundet.

 

8. dec.: Byens Bazar

Byens Bazar bragte det bedste af Århus’ samlede kulturelle udbud ind midt i centrum. Efter et besøg i Byens Bazar gik man forhåbentlig hjem med en større bevidsthed om mangfoldighedens betydning – også her i smilets by.

 

10. dec.: Amnesty International koncert

FNs menneskerettighedsdag. Her ”sprængte” sTUDENTERHUS åRHUS og Amnesty International Pakhuset i luften for Balkan og menneskerettighederne.