Stifstidendes fordelsklub

Aarhus Stiftstidende: Fordelsklub

»Vi har allerede taget skridtet fra bladhus til mediehus med mange produkter på print og net, og nu er vi klar til den næste mission, hvor vi også bliver en slags lokalt »forsamlingshus... Vi skal i langt højere grad end i dag både tage initiativ til og facilitere den lokale debat.«

Sådan begrunder chefredaktør Jan Schouby, at byens mediehus indleder 2014 med et helt nyt tiltag. Initiativet til det nye fremstød er taget i samarbejde med oplysningsforbundet FO-Aarhus.

Her ser FO-leder Torben Dreier frem til samarbejdet og til at være med til at løfte de praktiske udfordringer, som arrangementerne byder på. »Vi tager os af det praktiske, men er også med til at knytte kontakter til personer og relevante instanser, og så råder vi også over lokaler, som vi kan stille til rådighed, når arrangementerne kræver det,« siger Torben Dreier og tilføjer:

»Jeg fornemmer en fantastisk energi i det her projekt, som jeg mener kan tilføre både byen og den lokale debat noget helt nyt. Og det er præcis det dna, som FO-Aarhus er gjort af… Vi vil gerne være med til at sikre borgerinddragelse over en bred kam både for Aarhus Stiftstidendes abonnenter, men også for resten af byens borgere, som selvfølgelig også er velkomne.FO-Aarhus fortæller løbende om arrangementerne på sin hjemmeside og facebookside, så alle kan følge med.«

Også Jan Schouby har store forventninger til samarbejdet. »FO-Aarhus er en vigtig spiller i byen, som har markeret sig på mange områder, og så har FO-Aarhus også fat i mange mennesker i alle aldre, som vi gerne vil ramme med vore nyhedsformidling,« lyder det.

 

Konkrete arrangementer i 2014:

13. sept. Kl. 11.30: Foredrag med Henrik Duer: "Opnå et succesfuldt vægttab". Stiften Loungen i FO-Byen, Frederiksgade 78B.

Henrik Duer er kendt fra TV-succesen 'Ekstremt Fed', og nu kunne man møde ham i egen høje person, da han holdt et inspirerende foredrag om vægttab, og hvordan man fastholder motivationen. Kort fortalt: Hvordan opnår man et succesfuldt vægttab? Henrik Duer er uddannet cand.scient, idræt og kemi, partner i Fitness Institute og Sundtbmi.dk.  Han tog udgangspunkt i de ca. 1000 mennesker fra Det Danske Vægttabsregister, som har formået at tabe +15 kg og efterfølgende har holdt vægttabet. Derfor blev det et meget praktisk foredrag, som ikke kun gav motivation, men også redskaber til at komme i gang.

 

Henrik kom også ind på hvordan man:

• træner og spiser optimalt for at tabe sig

• styrer sit vægttab i mål

• holder motivationen under og efter vægttabet, så du forbliver slank

  

25. sept. kl. 17.00: Tag med avisen på Kvindemuseet

Hvordan har museet omsat tanker til handling? Kvindemuseet i Aarhus, der var det første af sin slags i verden er netop fyldt 30 år. Eksklusiv rundvisning i den flotte museumsbygning, der tidligere har gjort det ud for både rådhus og politistation. I selskab med Merete Ibsen fik deltagerne en indføring i både kvindernes og museets historie. Den typiske museumsgæst på alle museer er en veluddannet kvinde over 50 år, men museet har med sin relancering også intensiveret jagten på flere mandlige gæster.

 

Stiften-Lounge-foto